3164 skolenheter har redan svarat…

… på enkäten om skolbiblioteksstatistiken. Många ringer och skriver nu och frågar varför de fick en påminnelse i måndags. Det beror vanligen på att man inte fyllt i 0-or i de tomma fälten på fråga 6 eller att någon av kryssfrågorna är oifylld. Då blir inte enkäten registrerad som klar och det går ut en påminnelse.

Många rektorer upplever att de fått väldigt många e-postmeddelanden från KB på sistone. Vanligen beror detta på att de är rektor för flera skolenheter och alla skolenheterna har inte besvarat respektive enkät. Undersökningen består av en unik enkät till varje skolenhet, inte en enkät till varje skolbibliotek. Varför inte det? Svaret är att det finns inte något register över landets skolbibliotek så adressuppgifterna är hämtade från Skolregistret som är uppbyggt, en post, en skolenhet, inte en post, en skola.

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Skolbibliotek. Bokmärk permalänken.