Tisdag 20 mars publiceras preliminär folkbiblioteksstatistik

Den 20 mars publiceras preliminära tabeller för folkbibliotekens verksamhet under 2011. Preliminära tabeller består av det ”rådata” som biblioteken lämnar i sina enkäter. Några folkbibliotek har ännu inte lämnat sina uppgifter och de ersätts med föregående års värden på de centrala variablerna för att sifforna på nationell nivå ska kunna jämföras något så när med tidigare års. Folkbiblioteken får i och med preliminärpubliceringen möjlighet att kontrollera att de värden de lämnat stämmer. Om eventuella felaktigheter upptäcks så korrigeras dessa under mars-april till den slutliga publiceringen som sker i samband med att den skrivna rapporten är klar den 12 juni 2012.

Nytt för i år är att samtliga variabler för varje kommun redovisas för åren 2009-2011 i en och samma excelfil så att utvecklingen över tid kan studeras på ett enklare sätt. Filen innehåller också utvecklingsdiagram på nationell nivå för några av de centrala variablerna.

Det här inlägget postades i Folkbibliotek, Okategoriserade, UppdragPlaner. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tisdag 20 mars publiceras preliminär folkbiblioteksstatistik

  1. Krister Hansson skriver:

    Det är mycket bra att enkelt kunna få en överblick över de närmaste åren. Bra!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.