ISO-möte i Berlin om ny standard för biblioteksstatistik

Den 7 och 8 maj medverkade KB, genom Cecilia Ranemo, på mötet i Berlin om de nya versionerna för biblioteksstatistik ISO 2789 och ISO11620. De första förslagen till nya standarder är nu nästan färdiga och dessa kommer till viss del att påverka den framtida statistikinsamlingen i Sverige. Slutliga standarder kommer dock inte att kunna tillgås förrän 2013. Det blir dock inte några stora förändringar för vår del, förändringarna är många gånger självklara därför att nya typer av medier har kommit sedan den förra standarden sattes. Sverige har fått igenom många av sina förslag till defenitioner för olika variabler, dock inte alla, men så är det i ett internationellt samarbete. Ett 15-tal länder medverkade, bland annat Japan, USA, Sydafrika, Tyskland, Norge, Danmark och Finland.