Nationell mötesplats för alla bibliotek 21-22 november

Länk till mer information

Nu samlar Kungl. Biblioteket chefer för landets offentliga bibliotek till ett möte i Stockholm den 22 november. Enligt det utökade regeringsuppdraget ska KB vara en tydlig samverkanspart för såväl högre forskning som för alla offentligt finansierade bibliotek i Sverige. Denna mötesplats skapar möjlighet till samarbete i alla led, på alla nivåer.

– Att samla landets bibliotekschefer och därmed skapa ett forum för samtal och diskussion öppnar upp för gränsöverskridande samverkan, menar Gunilla Herdenberg, Riksbibliotekarie KB.

Temat för dagen är bland annat dynamiskt ledarskap i en föränderlig bibliotekssfär men fokus ligger även på verksamheten i KBs inflytandestruktur.

– En mötesplats som den här dagen utgör, ger oss möjlighet att ta reda på hur behoven ser ut för olika bibliotek och vidare vilka frågor KB kan driva framöver, fortsätter Gunilla Herdenberg.

Det här visar att KB är ett nationalbibliotek och att KB därmed ska vara tillgängligt för alla, både fysiskt och virtuellt.

– Det handlar om generositet och tillgänglighet och det är oerhört viktigt att kontakt finns med biblioteken ute i landet, därför är denna dag betydelsefull. Att förväntningarna är höga är väntat och en självklarhet för ett nationalbibliotek, avslutar Gunilla Herdenberg.

Följ dagen via twitter: #bibchef

För kontakt: