2013 är det internationella statistikåret

American Statistical Association, Institute of Mathematical Statistics, International Biometric Society, International Statistical Institute, samt Royal Statistical Society har tagit initiativet att göra 2013 till det internationella statistikåret.

Totalt sett medverkar 1 700 myndigheter, organisationer och företag världen över för att föra ut kunskaper om hur statistik kan användas. De svenska organisationerna som deltar är:

Skolor/lärare/elever: Varför inte kombinera ämnena engelska och statistik för eleverna genom de kurser och handledningar som olika länder erbjuder?

Biblioteket i Haninge kulturhus, foto Vera Ahlström