Just nu är många anställda på folkbiblioteken stressade

… därför att årets officiella folkbiblioteksenkät helst skulle vara besvarad i februari för att hinna komma med i den preliminära publiceringen som jag hoppas på att kunna genomföra 19 mars. En preliminärpublicering förutsätter att vi fått in minst 85 procent av svaren. Just nu har vi inte det och det är 1 mars i morgon, så jag som jobbar ensam med att sammanställa statistiken räknar med att jobba extra mycket den närmaste veckan.

Den preliminära publiceringen är ofta väldigt uppmärksammad av lokala journalister och är därför ett utmärkt tillfälle att föra upp folkbibliotekets frågor på agendan.

Anledningen till att jag behöver två veckor innan publicering är att jag måste återkoppla till de bibliotek som av misstag skrivit in orimliga värden i sina formulär. Ni vet, det där med att kan någonting gå fel, så gör det det. Det är också många bibliotek som vill komplettera i efterhand och det tar tid att lägga in nya värden. Om om det saknas svar måste jag komplettera med tidigare värden. Dataunderlaget till folkbiblioteksstatistiken består av närmare 54 000 celler….

Jag är optimist och hoppas fortfarande på att alla hinner svara under de närmaste dagarna och ett STORT TACK till alla ni som redan stressat fram era svar! Jag är mycket tacksam!

Om du bara saknar något värde, kan du skicka in enkäten nu och komplettera med uppgifterna via e-post till biblioteksstatistik@kb.se de närmaste veckorna.

Bästa hälsningar
Cecilia Ranemo

Det här inlägget postades i Expertgrupp, Folkbibliotek, Okategoriserade, Skolbibliotek, UppdragPlaner. Bokmärk permalänken.