Folkbibliotekens övriga utlåningsställen

När folkbiblioteksfilialer stängs ned hittar folkbibliotekens personal andra vägar att nå ut till användarna. Samlingsnamnet för dessa vägar i biblioteksstatistiken är ”övriga utlåningsställen där vidare låneregistrering inte sker”. Ofta är det frågan om ett mindre antal böcker som tillhandahålls till användarna utan att dessa behöver registrera sitt lån. Här är några exempel på övriga utlåningsställen runt om i Sverige som tillhandahåller medier från folkbiblioteken:

Allaktivitetshus, Anstalter, Apotek, Arbetsförmedlingen, Arbetsplatser, Asylmottagning, Badhus, Bildningscenter, Bokdepositioner på äldreboenden, sjukhem, servicehus, gruppbostäder, Bokpåsar, Bokpåsar, Boksnurror, Bokstationer, BVC, Byaföreningar, Byalag, Bygdegårdar, Dagbarnvårdare, Dagcenter, Dagcentraler, Dagmammor, Depålåntagare, Familjecentral, Familjedaghem, Folkets hus, Fritidsgård, Fritidsverksamhet, Förbandsbibliotek, Föreningsdrivna bibliotek, Församlingshem, Förskolor, Grundskolebibliotek, Gruppboenden, Helgkassar, Hemvården, Häktet, Högläsare, Klasslån, Kriminalvårdsanstalt, Kulturskolan, Kyrkor, Lantbrevbärningen, Lanthandel, Läkarmottagning, Läkarmottagningar, Minibibliotek, MVC, Näringslivskontor, Pensionärsorganisationer, Personalrum, Polisarrest, Sagopåsar, Simhall, Självbetjäningsenheter, Skolor läslustprojekt med bokkassar, Sommarutlåningsställe, Stadsdelskontor, Tandvården, Trygghetsboenden, Träffpunkter, Turistbyrå, Ungdomsmottagningen, Utlämning på matvaruaffärer, Väntrum, Öppna förskolor.