”Titta, enkäten fyller i sig själv!”

Nu har vi skickat ut e-postmeddelanden med länk till årets biblioteksstatistikenkät! Enkäten besvaras på webben via den nya Biblioteksstatistikdatabasen. Enkäten besvaras senast under februari månad.

Här kan du smygtitta på årets enkät

Arbetar du i en biblioteksorganisation som inte fått någon enkät? Vänligen meddela detta till biblioteksstatistik@kb.se. I år skickar vi ut drygt 1 300 enkäter som omfattar drygt 2 200 biblioteksserviceställen. Alla bibliotekstyper ingår, t.ex. folkbibliotek, skolbibliotek, forskningsbibliotek, specialbibliotek och sjukhusbibliotek.

Ska du sammanställa uppgifter från flera bibliotek till en enkät så kan du ta hjälp av denna excelfil som automatiskt summerar uppgifterna.

Den officiella biblioteksstatistiken har förändrats. Nu tillfrågas alla offentligt finansierade bibliotek som är bemannade och på något sätt tillgängliga för allmänheten (skolbibliotek: eleverna). Frågorna är desamma för alla bibliotekstyper för att vi ska kunna redovisa en samlad biblioteksstatistik för hela landet, läs mer. Länk till undersökningens adressregister Biblioteksdatabasen.

Biblioteksstatistikreleasegruppen