Det är tur att inte alla går till biblioteken samtidigt

…för då skulle det bli rejäla köer till de publika rummen på folkbiblioteken. För första gången mätte vi i år hur många kvadratmeter som är öppna för allmänheten på biblioteken runt om i landet. I Stockholms län och Uppsala län skulle det stå 31 invånare på varje folkbibliotekskvadratmeter om alla kom samtidigt. Med reservation för visst bortfall av svar kan det konstateras att man ska åka till Kalmar eller Västernorrlands län om man inte vill trängas på folkbiblioteket, dagen då alla går dit samtidigt. Antal invånare per publik kvadratmeter på folkbiblioteken i olika län:

Trängsel på bibliotek