Ny biblioteksstatistikgrupp inom Forum för..

… nationell bibliotekssamverkan och utveckling. Nu påbörjas arbetet med att bemanna alla grupper i Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling och förfrågan om att utse ledamöter till respektive grupp kommer att skickas ut till berörda organisationer inom kort. En grupp kommer att arbeta med biblioteksstatistik. Direktivet för den gruppen lyder som följer:

Direktiv: ”Gruppens uppgift är att utveckla och föreslå olika metoder, produkter och informationsinsatser för att implementera en ökad användning av den officiella biblioteksstatistiken som verktyg i det fortsatta kvalitetsarbetet. Arbetet ska leda till en ökad förståelse för biblioteksstatistikens användningsområden hos huvudmän och biblioteksanställda. Gruppen ska ta fram förslag som kan förbättra kvaliteten på lämnade data för ökad jämförbarhet och vidare användning. Det övergripande syftet med aktiviteterna ska vara att statistiken bidrar till att Sverige stärks som biblioteksnation.” Gruppens sammansättning kommer att bestå av

1. Forum för Specialbibliotekschefer (1 ledamot)
  2.  Kulturrådet (1 ledamot)
  3.  MTM (1 ledamot)
  4.  Myndigheten för Kulturanalys (1 ledamot)
  5.  Utbildnings- och forskningsinstitutioner inom Bibliotek- och informationsvetenskap (1 ledamot)
  6.  SKL (3 ledamöter, varav en ordförande)
  7.  SUHF (3 ledamöter)
  8.  KB (1-2 adjungerade ledamöter)

Biblioteksstatistikgruppens sekreterare kommer att vara Cecilia Ranemo (KB). För mer information om Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling se:

Nyförvärv