KB letar skolbibliotek med 20 timmars bemanning

Vi har letat efter skolbibliotek som har minst 20 timmars avsatt bemanning för biblioteksverksamhetunder under hela året. Med avsatt bemanning avses inte skolbibliotekets öppettider, utan den tid som avsätts under hela året för biblioteksverksamheten, oavsett om det ibland sker som undervisning i klassrum eller är t.ex. inläsningstid.

Till slut hittade vi 874 enskilda skolbibliotek på grund- och gymnasieskolor i enskild eller kommunal regi. Integrerade skol-/folkbibliotek ingår inte här. Frågan är nu, har vi missat några?

Här är länk till listan över de skolbibliotek som vi hittat.  Finns ”ditt” med? Om det inte finns med på listan och har minst 20 timmars avsatt bemanning för biblioteksverksamheten per vecka är vi ytterst tacksamma om du meddelar oss på biblioteksstatistik@kb.se. Vi behöver veta:

• skolans/skolbibliotekets namn
  • gatuadress där det ligger
  • postnummer och postort till den gatuadressen
  • e-postadress till skolbiblioteksansvarig

Om ”ditt” skolbibliotek finns med på listan, men det inte längre har 20 timmars avsatt bemanning, är vi tacksamma om du meddelar även detta. Uppgifterna läggs in i Biblioteksdatabasen som är adressregistret till landets offentligt finansierade bibliotek. Biblioteksdatabasen är ihopkopplad med Biblioteksstatistikdatabasen, Sveriges officiella biblioteksstatistik. Uppgifterna skickas även vidare till Skolverket som kommer att använda uppgiften på deras nya webb Välja skola.