Karta över de offentligt finansierade biblioteken i Sverige

Nu testar vi hur det fungerar att visa Sveriges offentligt finansierade bibliotek på karta.
Du når kartan via denna länk. Det här är en betaversion som vi succesivt ska förbättra och komplettera. Vi söker nu ännu fler skol- och gymnasiebibliotek som har minst 20 timmars avsatt bemanning för skolbiblioteksverksamheten per vecka. Kartan innehåller också vissa antalsuppgifter från 2014 års biblioteksstatistik.

De kommunala folkbibliotekens statistik hittar du vid varje huvudbibliotek på centralorten eftersom de rapporterar samlade uppgifter per kommun. Likaså, varje högskolebibliotek samredovisar sina servicesställen i en enkät och sjukhusbiblioteken samredovisar per landsting. Därför finns inte antalsuppgifter på varje gatuadress med biblioteksverksamhet.

Finns inte ”ditt” bibliotek med på kartan? Vänligen meddela detta till biblioteksstatistik@kb.se eller via telefon 010-709 36 39. De variabler som visas (om de finns) är:

1. Antal servicesställen som statistiken avser
  2. Totalt antal årsverken