Här sitter vi och väntar…

Nu har samtliga bibliotek i 114 kommuner besvarat årets insamling av Sveriges officiella biblioteksstatistik. Ett stort tack till alla som svarat! Resultaten finns redan preliminärpublicerade i tabeller och diagram i Biblioteksstatistikdatabasen http://bibstat.kb.se/reports.

Men, vi behöver få svar från fler bibliotek för att de kommunala och regionala rapporterna ska bli korrekta. Det är främst landets skolbibliotek som ännu inte hunnit svara. Oftast bemannas skolbiblioteken av en person som har en deltidstjänst och därför har skolbibliotekspersonalen svårt att hinna ta fram de uppgifter som ingår i statistiken.

Biblioteksstatistiken är generellt mycket uppmärksammad av beslutsfattare i kommuner och regioner, journalister samt politiker på nationell nivå. Det märker vi genom alla frågor som ställs och genom de tusentals besök på webben som görs varje månad.

Idag skickar vi ut en påminnelse till alla som ännu inte markerat sin enkät som klar. För att man ska kunna ”skicka in” enkäten krävs att alla obligatoriska fält är ifyllda på något sätt. Uppstår något problem så går det som vanligt bra att kontakta
biblioteksstatistik (at) kb.se

Den nationella sammanställningen i form av skriven rapport med tabeller och diagram publiceras 25 maj.