Kartläggning om mångspråkslitteratur

Just nu pågår en kartläggning om situationen för mångspråkslitteratur på folkbiblioteken som vi genomför i samverkan med Internationella biblioteket (IB) och Göteborgs stadsbibliotek samt med Götabiblioteken. Trots att tillgången till metadata för mångspråksmedier har förbättrats kan det ibland uppstå problem med att hantera delar av materialet.

Syftet med kartläggningen är att, i förlängningen, underlätta för biblioteken att öka beståndet av mångspråkslitteratur. Med mångspråkslitteratur menas litteratur som är på ett annat språk än svenska, engelska, tyska, franska eller de nationella minoritetsspråken.

Enkäten skickades till de 114 folkbiblioteksorganisationer som är kopplade till Libris. Ju utförligare de kommentarer till frågorna som vi får är, desto bättre kartläggning och förståelse från vår sida för hur ni arbetar inom just er organisation och för hur framtida mångspråksstöd skulle kunna utformas. Stort tack på förhand för era svar!

Foto Ulrika Orloff

Det här inlägget postades i Expertgrupp, Folkbibliotek, Okategoriserade, Skolbibliotek, UppdragPlaner. Bokmärk permalänken.