När kommer du att besvara enkäten?

Vi har ännu inte noterat ett komplett svar på Sveriges officiella biblioteksstatistik ifrån alla bibliotek. Det kan bero på flera anledningar. En av dem kan vara att vårt webbsystem är lite krångligt att spara och skicka in enkäterna i. Mer information om detta hittar du på längre ned på denna sida.

Vi planerar att publicera preliminära tabeller inom kort. Det kan vi inte göra förrän vi fått svar från alla bibliotek. Flera andra myndigheter väntar också på att vi skall lämna resultaten vidare till dem. För att vi skall kunna meddela ett publiceringsdatum så skulle vi vilja veta när ni kommer att skicka in enkäten. Vänligen meddela detta till biblioteksstatistik@kb.se så snart som möjligt.

Det här inlägget postades i Expertgrupp, Folkbibliotek, Forskningsbibliotek, Okategoriserade, Sjukhusbibliotek, Skolbibliotek. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till När kommer du att besvara enkäten?

 1. Hej!
  Jag har så gott det varit möjligt, första gången för mig, besvarat enkäten för
  mitt biblioteks räkning, Högskolebiblioteket i Skövde.
  Jag önskar en BEKRÄFTELSE på att ni mottagit mina svar.

  Extremt olämpligt med enkät mitt i semestertider. Uppgiftslämnare på sem mm.
  MÅSTE hanteras bättre nästa år!

  • Cecilia Ranemo skriver:

   Enkäten skulle ha gått ut i januari som vanligt om det inte hade varit för att det saknades ändring i Förordningen om den officiella statistiken och KBs instruktion. Dessa försenades och trädde inte i kraft förrän i somras. Då enkäten redan var ett halvår försenad, valde vi att skicka ut den under sommaren för att om möjligt kunna rapportera 2010 års värden innan enkäten för 2011 går ut i januari 2012. En annan anledning till att vi stressar just nu är att uppgifterna skall rapporteras vidare till en mängd instanser och årsböcker som har närliggande deadlines.

 2. Folke Andersson skriver:

  Pust, nu har jag skickat in enkäten. En reflektion: Inför nästa års statistikarbete MÅSTE KB samordna sin enkät med regionbibliotekets för att vi inte ska göra ett stort dubbeljobb. Vågar jag hota med statistikvägran …?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.