Preliminärpublicering av folkbiblioteksstatistiken 19 mars

Totalt har nu folkbiblioteken i 282 av 290 kommuner besvarat Sveriges officiella folkbiblioteksstatistik. Den preliminära publiceringen av folkbiblioteksstatistiken för 2012 års verksamhet kommer att vara komplett för följande län/regioner: Uppsala, Södermanland, Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Gotland, Halland, Örebro, Värmland, Västmanland, Dalarna, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

Det som skiljer en preliminär publicering från den slutliga som görs 28 maj är att samtliga folkbibliotek ännu inte besvarat frågorna och att manuell kontroll och genomgång av skriftliga kommentarer bara hunnit göras delvis eftersom vissa svar kommer in i sista minuten. De folkbibliotek som ännu inte besvarat enkäten ersätts med föregående års värde för att den nationella sammanräkningen ska vara rättvisande.

Ett stort tack till alla er som lagt ned mycket arbete på att besvara alla frågorna!