Insamlingen av 2013 års officiella biblioteksstatistik startar i början av januari

Under början av januari 2014 skickar vi ut enkäter för att samla in Sveriges officiella biblioteksstatistik avseende verksamhetsår 2013. Vi tillfrågar som vanligt samtliga 290 folkbibliotek, samtliga officiellt finansierade sjukhusbibliotek samt alla universitets- och högskolebibliotek. I undersökningen ingår också som vanligt en rad offentligt finansierade specialbibliotek. Webbenkäten skickas i första hand till den person som besvarade statistiken förra året om vi inte fått in adressändring under året.

De uppgifter som efterfrågas är desamma som efterfrågades under 2013 avseende verksamhetsåret 2012. Frågor och definitioner för respektive bibliotekstyp hittar du om du trycker på bibliotekstypens namn uppe i den svarta menyn på denna sida. Förfrågningar angående statistikinsamlingen besvaras via biblioteksstatistik@kb.se. Dit kan du även anmäla förändring av e-postadressen för statistikutskick.

Slutliga tabeller och skriftlig rapport publiceras 27 maj 2014. Eventuella preliminärpubliceringar av statistiken beror på om vi får in tillräckligt med svar på ett tidigt stadium (februari-mars) och de föraviseras i så fall på denna sida.

Uppgifter om senast publicerade statistik för verksamhetsår 2012 hittar du via följande länk. Läs mer om vad officiell statistik är och vad som gäller på sidan om officiell biblioteksstatistik.