Goda idéer, svidande kritik och fototävling

Lämna förslag till förbättringar av biblioteksstatistiken

Just nu samlar vi på svidande kritik om dagens och goda idéer om hur framtidens biblioteksstatistik ska vara utformad. Forskningsbibliotek, skolbibliotek, folkbibliotek och sjukhusbibliotek.

• Vad har du alltid velat veta om de offentligt finansierade biblioteken?
  • Hur kan vi underlätta för dig som lämnar biblioteksstatistik?
  • Vilka variabler borde ingå så att du som användare får större användning av statistiken?
  • Hur borde statistiken presenteras i tabeller och diagram så att den blir lättare att ta del av?

Hör gärna av dig till biblioteksstatistik@kb.se eller ring Cecilia Ranemo 010-709 36 39.

Årets fototävling

I år görs den slutliga publiceringen av Sveriges officiella biblioteksstatistik 27 maj. Som vanligt har vi en liten fototävling för att visa upp alla fina bibliotek som finns runt om i Sverige. De vinnande bidragen publiceras i årets statistikrapport. Skicka dina biblioteksfoton via e-post till biblioteksstatistik@kb.se. Det går bra med mobiltelefonskvalitet eller jpg- eller gif-format. Tyvärr kan vi inte publicera foton där man tydligt kan se ansikten och identifiera enskilda personer. Vinsten är bara äran att med namn publiceras som fotograf i KB:s statistikrapport, ingen ersättning utgår för publicerade foton. Här kan du se vilka vinnarna var förra året och hur fotona såg ut i förra årets rapport.