Omröstning om e-resurserna

Under hösten har vi fått många olika synpunkter på den nya officiella biblioteksstatistiken. Stort tack för dessa! Vi har successivt förändrat det ursprungliga förslaget utifrån de synpunkter och förslag som vi fått in. De mest debatterade frågorna i den nya statistikenkäten är de som handlar om e-resurser. Många har undrat till vilka kategorier som olika produkter ska föras. Nu har du möjlighet att vara med och påverka den framtida indelningen. Samverkan på högsta nivå, majoriteten får helt enkelt bestämma. Gå in och ”rösta” via denna länk.

Redan nu kan du se resultatet av de första femton svaren, via denna länk!

Produkterna som ingår i ”omröstningen” är de 80-talet produkter som finns i de sk. BIBSAM-avtalen. Ditt svar är helt anonymt, vi har inte möjlighet att se vem som svarat vad, om du inte fyller i någon uppgift om dig själv sist i enkäten. Många av de uppräknade e-resurserna har en uppenbar kategori, andra inte, för vissa är blandade. När det gäller blandad e-resurs, vänligen för den till den kategori som du upplever är den dominerande för produkten. Resultatet presenteras som en lista där kategorin för varje produkt presenteras. Tack på förhand! Enkäten kommer att ligga öppen fram till Lucia.

E-resursbild