Skolbibliotekslista med de som är bemannade 20+ timmar

Häromdagen publicerade vi uppgifter om att endast 22 procent av landets skolenheter har ett skolbibliotek med minst 20 timmar avsatt bemanning per vecka. Uppgifterna har nu bland annat uppmärksammats både av SVT , andra medier och regeringen. Vi har fått många förfrågningar om vilka skolbibliotek som vi hittat i den skolbibliotekskartläggning som vi just nu genomför och därför publicerar vi nu en ny lista (integrerade skol- och folkbibliotek ingår inte här):

Skolbibliotek_minst 20 timmar_20141202, xlsx-format

Kartläggningen av skolbibliotek pågår fortfarande. Om ni har ett skolbibliotek med minst 20 timmars avsatt bemanning, men ni finns inte med i listan, vänligen meddela detta till biblioteksstatistik@kb.se.

Bakgrunden till kartläggningen är att Kungliga biblioteket är ansvarig myndighet för Sveriges officiella biblioteksstatistik. Med början nästa år förändrar vi urvalet till undersökningen. I fortsättningen tillfrågas alla offentligt finansierade bibliotek som har 20 timmar eller mer avsatt bemanning för biblioteksverksamhet per vecka (eller 0,5 årverken per år). Enkäter skickas med start i januari 2015 till alla bibliotekstyper som uppfyller kriterierna.

Biblioteket i Trollbäcken 006VeraAlmstrom

Det här inlägget postades i Expertgrupp, Folkbibliotek, Forskningsbibliotek, Okategoriserade, Sjukhusbibliotek, Skolbibliotek, UppdragPlaner. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Skolbibliotekslista med de som är bemannade 20+ timmar

 1. Elin Hirschfeldt skriver:

  ”hittar du inte just ditt skolbibliotek i listan kan du anmäla detta genom att klicka på den här länken.” Denna länk fungerar inte. Meddelande ”Enkäten är avslutat”

 2. Lisa skriver:

  Jag svarade för flera veckor sedan, men trots det finns inte vårt bibliotek med i listan. Bör jag svara på enkäten igen?

  • Cecillia Ranemo skriver:

   Hej! Nej det ska du inte behöva göra. Om du mailar biblioteksstatistik@kb.se och meddelar vilken gatuadress och namn på biblioteket som du har så kollar jag upp vad som gått fel.Vi jobbar med listorna i excel och ibland kan det gå fel är det är flera tusen poster i filerna…

 3. Wiveca Uhlander skriver:

  Jag har svarat tre gånger men aldrig sett vårt bibliotek på någon lista. Mycket irriterande särskilt då vi har ett så välfungerande skolbibliotek.

  • Cecillia Ranemo skriver:

   Hej!
   Stort tack för att du svarat på kartläggningen! Ert bibliotek finns inte med på denna lista därför att det är ett integrerat skol-och folkbibliotek. Den här listan innehåller bara renodlade skolbibliotek. Integrerade bibliotek och alla andra bibliotekstyper presenteras på en samlad lista som lägger ut veckan innan jul. Bästa hälsningar Cecilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.