Vanliga frågor och svar om statistiken

I år finns två nya blanketter för de bibliotek som gör manuell besöksräkning och räknar referensfrågor:
Besöksstatistik_2015
Referensfrågor_2015
Länk till Libris Fjärrlånestatistik

Hur kommer rapportfunktionen i systemet att se ut: Just nu kan du titta på en tidig version av rapportfunktionen på http://bibstat.libris.kb.se/reports

Min länk fungerar inte: Ditt e-postprogram har hög säkerhetsinställning och har avaktiverat länken. Kopiera hela länktexten och klistra in den i webbläsarens adressfält (där man brukar skriva www) och tryck Enter så fungerar det!

Mina uppgifter fastnar inte när jag sparar: Ibland kan det ta en liten stund innan allt är sparat efter att du tryckt på Sparaknappen. Uppgifterna är sparade när det inte längre står att det finns osparade uppgifter nere på listen i enkätens botten.

Vad är ett licensierat e-media: Det är ett e-medie som du betalat för, något som inte är Open access. Antal lån i E-lib fylls i på översta raden, mittenkolumnen fråga 17. MTM räknar allt som har med legimus.se att göra.

Hur gör jag för att bara redovisa hela folkbiblioteket i enkäten: Kryssa för de gatuadresser som du vill redovisa för i början av enkäten.

Var räknas verksamheten i bokbussen: Den ingår som vanligt i alla de andra uppgifterna som du samlat redovisar för folkbiblioteket. Som vanligt!

Jag kan inte ”låsa upp” fråga 12: Gå till totalraden och välj Värdet kan ej anges, sedan Ange värdet. Lite krångligt, men det blir så eftersom frågan summerar åt två håll.

Här är en länk till en exempelenkät som alla kan gå in och titta i http://bibstat.libris.kb.se/surveys/example

Här är en excelfil som summerar automatiskt som man kan använda om man sammanställer uppgifter från flera ställen Enkätsammanställning_20150220

Här är informationssidor om undersökningen http://biblioteksstatistik.blogg.kb.se/ny-statistik/

I enkätens inledning finns också en ”knapp” som öppnar upp ”Frågor&Svar”.

Det här inlägget postades i Expertgrupp, Folkbibliotek, Forskningsbibliotek, Okategoriserade, Sjukhusbibliotek, Skolbibliotek, UppdragPlaner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.