Vissa statistikuppgifter är förifyllda

För att underlätta insamlingen av biblioteksstatistiken har vi i år fått några av statistikuppgifterna direkt från leverantörer och myndigheter. Nedladdningen från Eira är redan ifylld i sjukhusbibliotekens enkäter. Antalet helårsstudenter har fyllts i högskolebibliotekens enkäter och vi kommer att fylla i uppgifter om invånarantal i kommunerna och antal unga 0–17 år. Om de förifyllda uppgifterna inte är kompletta, går det naturligtvis utmärkt att ändra dem. Ett stort tack till leverantörerna!

Det här inlägget postades i Expertgrupp, Folkbibliotek, Forskningsbibliotek, Okategoriserade, Sjukhusbibliotek, Skolbibliotek, UppdragPlaner. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vissa statistikuppgifter är förifyllda

 1. Kristina Karlsson skriver:

  Hej

  Jag fyller i enkäten för Östrabo bibliotek, vilket sorterar under Uddevalla Gymnasium. Fyller ni i antal unga 0-17 år även för gymnasiebibliotek?
  Går man bara efter de unga kommuninvånarnas antal kan det bli missvisande då hälften av gymnasiets elever pendlar eller har studiebostad inom kommunen. UG, Östrabo har ca 1300 elever, varav ca. 50% kommer från övriga Bohuslän eller Dalsland.

  Vänliga hälsningar
  Christina Karlsson, bibliotekarie
  Östrabo bibliotek
  Uddevalla Gymnasieskola

  • Cecillia Ranemo skriver:

   Hej!
   Skolbibliotek och gymnasiebibliotek bör fylla i elevantal för att nyckeltalsberäkningarna i rapportsystemet ska kunna göras, annars kompletterar vi med det senast kända elevantalet från föregående års värde. Universitets- och högskolebiblioteken behöver inte fylla i uppgiften eftersom vi redan gjort det åt dem. Likaså fyller KB i antal kommuninnevånare i folkbibliotekens enkäter, då också antal barn i åldern 0-17 år. SCB publicerar årssiffrorna 22 februari. Alla dessa tre uppgifter används för att man ska kunna beräkna nyckeltal. Det skulle därför t.ex. inte vara relevant att fylla i invånarantal i forskningsbibliotekens enkäter. Tack för att du svarar! Cecilia

 2. Ragnar Eng skriver:

  Hej!

  Praktiskt att Eira-siffrorna är förifyllda. Jag har dock en fundering kring detta. Hos oss på Sjukhusbiblioteken i Sörmland kan man komma åt Eira-tidskrifterna på lite olika sätt. Man kan gå via våra databaser som till exempel PubMed, genom vår tidskriftslista (Ebsco) eller via Browzine. Syns alla dessa sätt i de förifyllda uppgifterna, eller ska jag komplettera med till exempel Browzines siffror?

  Med vänliga hälsningar
  Ragnar Eng, Sjukhusbiblioteken i Sörmland

  • Cecillia Ranemo skriver:

   Hej!
   Jag är faktiskt lite osäker över detta, siffrorna som är förifyllda är de som vi fått av Inera, så jag antar att de är kompletta.
   Bästa hälsningar Cecilia Ranemo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.