Sveriges officiella biblioteksstatistik…

… har nu börjat sammanställas. För att få fram de nationella talen för de offentligt finansierade biblioteken i landet krävs många kontroller och justeringar för eventuellt svarsbortfall. Det är ett omfattande arbete, den insamlade statistiken består av mer än en halv miljon värden. Enkäterna är dock fortfarande öppna så det är möjligt att lämna sitt svar och få det publicerat i det webbaserade rapportsystemet med tabeller, diagram och nyckeltal. Men, de kommer inte med i de andra tabellerna som produceras på nationell nivå. Biblioteken har nu haft möjlighet att besvara enkäten under 11 veckor. Ett stort tack till alla som svarat!

Uppgifterna från skol- och gymnasiebiblioteken skickas vidare till Skolverket, som publicerar uppgift om respektive skolas tillgång till bemannat skolbibliotek på deras webbplats Välja skola. Den slutliga publiceringen av statistiken presenteras i en rapport 25 majdenna webbplats.

Tranströmerbiblioteket