Insamlingen av Sveriges officiella biblioteksstatistik

KB har uppdraget att samlar in Sveriges officiella biblioteksstatistik. Vi planerar att kontakta alla bibliotek torsdagen 12 januari 2017. Vi skickar ett e-postmeddelande med en unik enkätlänk till den person som står som statistikansvarig för respektive bibliotek i Biblioteksdatabasen. Enkäten är densamma som föregående år, du kan redan nu titta på en exempelenkät. Vi önskar som vanligt att enkäten ska vara besvarad innan 1 mars 2017. När vi får in kompletta svar, preliminärpubliceras resultaten efter kontroll i Biblioteksstatistikdatabasen. Där visas de preliminära resultaten för enskilda biblioteksorganisationer tillsammans med nyckeltal och diagram.

På sidan Allt om biblioteksstatistiken hittar du alla möjliga länkar till information och material som kan vara bra att använda sig av när man ska lämna uppgifterna om sitt bibliotek. Vi letar just nu efter nya bibliotek som öppnats någon gång under 2015 eller 2016. Om du känner till ett nyöppnat bibliotek får du gärna tipsa oss, skriv till biblioteksstatistik@kb.se.

14991194_10155008574334123_753394742905976687_o