Bibliotek 2016 publiceras i morgon

Strax efter klockan 24.00 i natt publiceras Sveriges officiella biblioteksstatistik i rapporten Bibliotek 2016 på denna webbplats. Där kan du läsa om det senaste årets utveckling på de offentligt finansierade biblioteken i landet. Resultaten presenteras i en skriftlig rapport och det finns också tabeller som visar resultaten uppdelat på riket, län och kommuner samt per bibliotekstyp: folkbibliotek, skolbibliotek, forskningsbibliotek specialbibliotek, sjukhusbibliotek etc.

2 kommentarer till Bibliotek 2016 publiceras i morgon

1. Fayez Asmar skriver:

Hur många bibliotek finns i Sverige ?
    Hur många böcker lånar alla bibliotek ut i hela Sverige ?

MVH
    Fayez

• Cecilia skriver:

Hej!
      Det finns 2 268 offentligt finansierade bibliotek som ingår i statistiken. Det gjordes 71 335 195 lån av fysiska medier på dem under 2017.
      Vänligen Cecilia