Ännu är det inte för sent

Just nu pågår fortfarande insamlingen av Sveriges officiella biblioteksstatistik. Vi saknar fortfarande svar från ca 60 biblioteksorganisationer, men det är ännu inte försent att skicka in svaret. Efter påsk kommer vi att kompensera det bortfall som uppstått av svar som saknas och räkna fram årets rikstal. Det är alltid spännande att se förändringarna jämfört med föregående år!

I de kommuner där inte alla bibliotek svarar blir kommunnyckeltalen lidande där det saknas värden. Bortfall av svarande bibliotek påverkar också länstalen och rikstalen.

Många biblioteksorganisationer har uppdaterat sina anti-SPAM funktioner i e-postsystemen och vi har därför haft problem med att nå ut med årets enkät. Om du arbetar på en biblioteksorganisation som ännu inte nåtts av årets enkät, skicka ett mail till biblioteksstatistik@kb.se så kommer vi förbi SPAM-filtret när vi svarar.

Redan nu finns resultaten i över 850 enkäter preliminärpublicerade i Biblioteksstatistikdatabasen http://bibstat.kb.se/reports. Vissa biblioteksorganisationer samredovisar flera bibliotek i en enskild enkät så tillsammans representerar svaren närmare 2000 enskilda offentligt finansierade bibliotek.

Ett stort tack till alla som svarat på årets enkät!