Gratis sommarläsning för hammocken

Vad är inte bättre en regnig sommardag än att bli expert på bibliotekens nyckeltal?
Ladda ned rapporten här

Nyckeltal kan användas för att beskriva, följa upp eller jämföra. Det är ett snabbt och konstant sätt att följa utveckling och förändring. Nyckeltal beskriver samtidigt den rådande situationen. Den som vill göra det enkelt för sig använder nyckeltal för att planera och följa upp sin biblioteksverksamhet. Eller som biblioteksanvändare se att man får tillgång till likvärdig biblioteksverksamhet jämfört med släkten i andra delar av landet.

Med ett välgenomtänkt urval av nyckeltal kan man relativt snabbt och okomplicerat både följa upp de mål som ställts i planerna för verksamheten och jämföra ett bibliotek med andra likvärdiga organisationer. Den stora utmaningen ligger i att välja ut de nyckeltal som fungerar för den egna biblioteksverksamheten och de verksamhetsmål som prioriteras, ingen verksamhet är den andra helt lik. Meningen med den här skriften är att oavsett vem du är så ska du få stöd i att använda nyckeltal på rätt sätt för ditt behov.

2 kommentarer till Gratis sommarläsning för hammocken

1. Sven Anders Mål skriver:

Tack så hemskt mycket för rapporten!
    Jag gillar alla sorters statistik och det här är en fin läsning nu i augusti, när man vill ta det lugnt och ha något trevligt att läsa och analysera!