Vilka SBC och skolbibliotekssamordnare har vi missat?

Just nu håller vi på att göra en kartläggning om medieförsörjning och alla mediesamarbeten. I sammanhanget har vi också kartlagt var det finns skolbibliotekscentraler och skolbibliotekssamordnare, men tror att vi missat att hitta några (eller fått med för många?). Vi behöver nu din hjälp att få korrekta kartor, snart ska rapporten vara klar. Berätta gärna för oss, skriv till biblioteksstatistik@kb.se. Kartorna går att ”scrolla”. Stort tack, vi har redan fått in tips och lagt ut ny version av kartorna!

14 kommentarer till Vilka SBC och skolbibliotekssamordnare har vi missat?

1. Viktoria Reuterskiöld skriver:

Hej! Jag är förutom skolbibliotekarie (75%) samordnare (10%) för Bibliotek Botkyrkas grundskolebibliotek. Med vänliga hälsningar Viktoria Reuterskiöld, utbildad skolbibliotekarie.

2. Karolina Rochling skriver:

Hej! Katrineholms kommun har ett välutvecklat samarbete mellan Kulturförvaltningen och Bildningsförvaltningen angående skolbiblioteksfrågan. Samtliga kommunala grundskolor har utbildade bibliotekarier på plats x antal timmar/veckan (storleken styr) och alla bibliotekarier är kollegor med en gemensam skolbiblioteksplan. För att driva det hela finns så klart en skolbibliotekssamordnare.

3. Johanna skriver:

I Järfälla kommun ska det finnas en skolbibliotekssamordnare. Sök efter xxx xxx.

4. Elisabeth Fridsäll Emilsson skriver:

Hej
    Jag kan skicka en lista till dig på Skolbibliotekscentraler och skolbibliotekarier som har ett nätverk och träffas.
    Vilken mailadress har du?

5. Erika Käll skriver:

Hej! Heby kommun har en skolbibliotekscentral. Där arbetar en utbildad skolbibliotekarie 100% och en assistent 50%.

6. Anette Holmqvist skriver:

I Flens kommun är bibliotekschefen samordnare för skolbiblioteken om jag förstod saken rätt. https://flen.se/uppleva-gora/bibliotek/