Skolbiblioteken är snabba i år

Nu har vi redan fått svar från 70 skolbibliotek. Jättebra! I genomsnitt lade de ned två timmar på att ta fram alla uppgifterna och fylla i dem i enkäten. De obligatoriska fälten i enkäten är anpassade efter de uppgifter som skolbibliotek vanligen kan ta fram ur sina system.

Det är vanligt att skolbiblioteken rapporterar sin månadslönekostnad istället för lönekostnaden per år. Det ställer till lite problem när siffrorna sedan på nationell nivå ska sammanställas och visa på lönesituationen för skolbibliotekspersonal.

I år uppmärksammas skolbiblioteken på många sätt och det är viktigt att vi kan visa korrekt statistik för beslutsfattare på olika nivåer. Stort tack på förhand!

Flera olika bibliotekstyper uppger att de inte behöver betala några lokalkostnader, men naturligtvis kostar bibliotekets yta även om organisationerna inte interndebiterar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.