Just nu arbetar vi med rikstalen

Nu har vi börjat sammanställa rikstalen för årets biblioteksstatistik. Vi väntade in i det sista på att få in fler svar, men nu måste vi börja sammanställa och rätta upp de 675.000 cellerna som statistiken består av. För att sammanställningen på riksnivå ska bli rättvisande måste statistiken räknas upp där det saknas värden. Just nu är det 234 bibliotek som påbörjat sin enkät, men inte skickat in den, men vi använder de värden vi fått och kompletterar bortfallet med föregående års värde (där det finns) eller olika beräknade tal där värde saknas. Därför börjar vi nu stänga enkäter med tvång. Resultaten som kommit in i databasen fram till 1 maj kommer med i den nationella sammanställningen. Rikstalen publiceras i rapportform 27 maj på vår webb.

Nu har vi också publicerat alla inkomna enkäter i rapportsystemet.  Just nu är 940 enkäter publicerade som representerar närmare 2179 biblioteksservicesställen. Bilden visar barnavdelningen på Stadsbiblioteket i Lund:
Lund_barnavdelning