Den här veckan stänger vi läns- och rikstabellerna…

… inför årets skriftliga rapport, men det går fortfarande att lämna uppgifter i webbenkäterna som samlar in Sveriges officiella biblioteksstatistik. Skillnaden är att de läns- och rikssammanställningar som presenteras i den skriftliga rapporten inte kommer att innehålla årets uppgifter om de bibliotek som ännu inte svarat. I de kommuner och län där det förekommer bortfall av svarande bibliotek kommer framför allt kommunernas och länens nyckeltalsberäkningar bli lidande om det inte finns svar från alla.

Vi får ofta frågan om varför vi inte kan lägga till uppgifter i sista stund. Det beror på att vi då skulle behöva göra om alla diagrammen och tabellerna i rapporten varje gång vi gör ett tillägg. Slutlig biblioteksstatistik för 2017 publiceras 23 maj.