Resultat från skolbibliotekskartläggningen

22 procent av landets skolenheter svarar att de har ett eget skolbibliotek på skolan som har 20 timmar eller mer avsatt bemanning för skolbiblioteksverksamhet per vecka. Under hösten har vi försökt kartlägga vilka skolbibliotek som finns i Sverige, inför insamlingen av skolbiblioteksstatistik nästa år. Samtidigt frågade vi om det finns avsatt bemanning för skolbiblioteksverksamheten, den frågan besvarades av 78 procent av de svarande.

Se inslag i SVT Kulturnyheterna

som senare genererade fler händelser

Totalt sett svarar 27 procent av skolenheterna att de på något sätt har tillgång till skolbiblioteksverksamhet som har minst 20 timmar avsatt bemanning, det inkluderar de som använder folkbiblioteken.

Samtliga skolenheter på landets grund- och gymnasieskolor tillfrågades. Enkäten skickades i första hand till skolledarna. 60 procent av landets skolenheter har nu besvarat enkäten. En skola består ofta av flera skolenheter och det är en av förklaringarna till bortfallet av svar, man har valt att bara fylla i en enkät per skola. Kartläggningen pågår fortfarande och vi tar tacksamt emot adressuppgifter till skolbibliotek. Här kan du lägga in ditt skolbibliotek, tryck på länken.

Skolbibliotekskartläggningen

En kommentar till Resultat från skolbibliotekskartläggningen

1. Pingback: Skolbibliotekslista med de som är bemannade 20+ timmar | Biblioteksstatistik