Biblioteksstatistikenkäten är nu utskickad!

Vi har nu påbörjat årets insamling av Sveriges officiella biblioteksstatistik. De biblioteksorganisationer som ingår i statistiken har kontaktats via e-post. Urvalsramen för undersökningen är alla typer av bibliotek som är offentligt finansierade (helt eller delvis), har minst halvtidsbemanning avsatt för biblioteksverksamhet och på något sätt är tillgängliga för allmänheten (skolbibliotek: eleverna).

Om du arbetar på ett bibliotek som brukar lämna statistik, men ännu inte fått enkätlänken, kan det bero på att vi har en föråldrad e-postadress. Hör gärna av dig till biblioteksstatistik@kb.se så uppdaterar vi adressen till statistikansvarig i Biblioteksdatabasen .

Biblioteksorganisationerna som tillfrågas uppmanas att besvara enkäten innan sista februari 2019. Eftersom det är en del av Sveriges officiella statistik, måste de obligatoriska frågorna besvaras.

Vart efter biblioteken skickar in sina enkäter så preliminärpubliceras uppgifterna löpande i bibstat.kb.se. Redan nu har vi fått in svar som publicerats där.

Den slutliga kommunala, regionala och nationella sammanställningen publiceras 22 maj 2019.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.