Vad händer om jag lämnar in statistiken för sent?

Det här är sista veckan att lämna in Sveriges officiella biblioteksstatistik. Biblioteken har nu haft närmare sju veckor på sig att besvara webbenkäten.

Efter 15 mars låser vi årets tabeller och markerar de som inte svarat som ej svarande.

Om man inte skickat in enkäten i tid, utgår det påminnelser via e-post under de närmaste två veckorna. Därefter börjar vi ersätta ej svar med föregående års värde eller medelvärdesberäkningar i den slutliga sammanställningen och det ser ut som att biblioteket inte svarat detta år. Tabellsammanställningarna måste ”låsas” för att den skriftliga rapporten och webbinformationen ska kunna färdigställas. När statistiken är låst, görs inga tillägg.

Statistiken skickas vidare till en rad myndigheter och organisationer, t.ex. Skolverket, Kulturanalys, Rådet för kommunala analyser och IFLA. Statistiken används också flitigt av journalister och beslutsfattare på departement och i kommuner.

Resultaten för de bibliotek som besvarat enkäten inom utsatt tid finns preliminärpublicerade på http://bibstat.kb.se/report

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.